Látogatás

2004 november 5.-én fontos látogatásban volt részünk. Két magyarországi szakember látogatott el hozzánk megnézni a nálunk lévő Cholnoky gyűjteményt.

Bognár Katalin muzeológus, a Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Fényképtárának munkatársa és Puskás Katalin restaurátor, az érdi Magyar Földrajzi Múzeum munkatársa látogattak el hozzánk. Idézünk levelükből: “A két intézmény őrzi az ELTE (korábban Pázmány Péter TE) Földrajz Intézete fotó hagyatékát, mely, több ezer tételből álló anyag létrehozásában és fejlesztésében legnagyobb szerepe id. Lóczy Lajosnak és Cholnoky Jenőnek volt. Cholnoky Jenő személyéhez köthető a Kolozsváron megmaradt fényképanyag is, ezért fontosnak véltük annak megismerését illetve áttekintését is. Nagyon köszönjük, hogy ezt lehetővé tették nekünk.”

A két szakember hőmérővel és nedvességmérővel felszerelkezve jött és örömünkre megállapították, hogy a kis helységben a tárolási körülmények, legalábbis környezeti szempontból megfelelőek. Tanácsokat kaptunk a képek tárolására vonatkozóan is. Legutóbbi, decemberi találkozásunk alkalmával újabb hasznos segéd-anyagokat kaptunk melyek segítségével remélhetőleg sikerül megfelelő módon tárolnunk az értékes gyűjteményt az utókor számára. Ezúton is köszönjük segítségüket!

Comments are closed.