Katalógus

A hagyaték megtalálása után első dolgunk volt egy táblázatos nyilvántartást készíteni. Ehhez segítséget is kaptunk a Sapientia Alapítvány – Kutatási Programok Intézetétől ahol egy pályázat támogatta a katalógus elkészítését. A felvételek rendszerezésénél elsősorban a Cholnoky által is használt területi besorolást vettük figyelembe, de a felvételek anyaga és mérete miatt, figyelembe véve a csomagolás lehetőségét is, három nagy csoportba rendszereztük őket. Így külön csoportosítottuk a síkfilmre készült felvételeket, az üveglemezre készült felvételeket illetve a másolatokat. Az eredeti katalógus ennek megfelelően készült.

Az üvegre készült felvételek katalógusa

A filmre készült felvételek katalógusa

A másolatok katalógusa

A feldolgozás során beláttuk, hogy jobb a területi lehatárolás. A beszkennelt és speciális csomagolóanyagba átcsomagolt felvételeket méretük és anyaguk szerint az erre legalkalmasabb módon rendszerezzük, de az itt bemutatásra kerülő katalógusok és az albumok is földrajzi szempontok szerint vannak csoportosítva: a külföldön készült felvételek esetében országok szerint, a Történelmi Magyarország esetében vármegyék szerint.

TOVÁBB>>> a felvételek kódolásának bemutatásához

Cholnoky Jenő Földrajzi Társaság

Kedves Látogató! Amennyiben további kérdései vannak, térképeket vagy fényképeket szeretne letölteni szívesen állunk rendelkezésére.

A Térképtárral Bartos-Elekes Zsombor foglalkozik, elérhető a bezsombor@yahoo.com e-mail címen.

A Fényképtárral Imecs Zoltán foglalkozik, elérhető a zimecs@yahoo.com e-mail címen.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment